top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverrkonings

Uw huis verkopen? Hier moet u op letten

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023


Vrijwel iedereen kent het wel: de stress die komt kijken bij de verkoop van een huis. Het is namelijk tegenwoordig niet vanzelfsprekend meer dat een huis snel verkocht wordt. Er staan genoeg huizen te koop en ook alle prijzen liggen momenteel lager. Wanneer u uw huis snel wilt verkopen is creativiteit en geduld een vereiste. Natuurlijk kan één kijker genoeg zijn, maar dan moeten zij uw huis wel komen bekijken. Hoe zorgt u ervoor dat zij deze stap nemen?

Realistische vraagprijs

Allereerst is het van belang dat de woning getaxeerd wordt. Hierdoor weet u namelijk welk bedrag u voor het huis kunt vragen. Nodig een aantal makelaars uit en neem het gemiddelde van hun schatting. Daarnaast is het handig om te kijken naar de prijzen van de huizen in de omgeving. Wanneer u uw woning voor een lager bedrag te koop zet, bent u automatisch aantrekkelijker voor een potentiële koper dan bijvoorbeeld uw buurman.

Funda

De meeste huizen die te koop staan vindt u op Funda. Maak op deze site een profiel aan en zorg ervoor dat de foto’s van uw huis er goed uitzien. Deze moeten er echt uit springen zodat het voor bezoekers aantrekkelijk wordt om uw huis te bekijken. Door gimmicks zoals hoogtefoto’s en videopresentaties aan uw profiel toe te voegen zal het voor potentiele kopers helemaal aantrekkelijker worden om uw huis te kijken.

Neutrale maar mooie woning

De uitstraling van uw huis is één van de belangrijkste dingen waar u op moet letten wanneer u uw huis wilt verkopen. Zorg ervoor dat u de woning zo neutraal mogelijk inricht, aangezien iedereen een andere smaak heeft. Het kan gebeuren dat uw pastel roze muur niet goed bij de potentiële kopers in de smaak valt waardoor ze van het huis afzien. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg er daarnaast voor dat uw huis opgeruimd en in goede staat is. De druppelende kraan moet bijvoorbeeld gerepareerd zijn voordat u uw huis te koop zet. U stoort zich er misschien niet meer aan, maar de mogelijke nieuwe eigenaar zal hierop kunnen afknappen. Geuren zijn ook erg belangrijk. Wanneer u kijkers krijgt is het van belang dat het lekker ruikt in huis. Het bakken van een appeltaart werkt áltijd. Deze geur zorgt namelijk voor een huiselijke sfeer en daarnaast kunt u uw kijkers ook nog eens voorzien van een lekker stukje taart. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

Open huizen-dag

Een open huizen-dag is natuurlijk altijd een ‘risico’, omdat het van te voren nooit duidelijk is of er überhaupt wel mensen op af komen. Toch wordt dit risico door veel verkopers genomen, want er hoeft maar één geïnteresseerde te zijn om een huis te verkopen.

Social media en adverteren

Wanneer u uw huis wilt verkopen is het niet meer dan logisch dat u gebruik maakt van deze kanalen. Plaats de advertentie van uw huis op Facebook, Twitter en/of LinkedIn, en mogelijk is uw huis binnen no-time verkocht. Let er daarbij wel op dat u uw privacy enigszins probeert te waarborgen. Wanneer u de advertentie op social media plaatst weet vrijwel iedereen waar u woont. Uw naam en adres zijn hier namelijk aan gekoppeld. Het adverteren in kranten wordt daarentegen veel minder gedaan, omdat dit niet opweegt tegen de hoge kosten. Kies dus altijd voor social media.

Heeft u bovenstaande tips opgevolgd en is uw huis verkocht? Dan kunt u zich nu eindelijk bezighouden met de verhuizing zelf. Heeft u al genoeg stress gehad en wilt u uw verhuizing uitbesteden? Wij nemen het graag voor u uit handen. Bekijk de verschillende diensten die wij bieden.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuizing makkelijker maken voor kind

Een verhuizing is één van de gebeurtenissen die de meeste stress teweegbrengt. Ook voor uw kinderen is zo’n verhuizing niet niks. Ze moeten onder andere afscheid nemen van hun oude, vertrouwde omgevin

Verhuistips

Handige verhuistips voor uw verhuizing, inclusief tips voor benodigde vergunningen in Amsterdam

Comments


bottom of page