top of page

Nederlanders verhuizen steeds vaker


Wilt u een grotere woonruimte en gaat u daarom verhuizen naar een andere stad of regio? Dan ontkomt u niet aan een verhuizing. Wat de reden voor de verhuizing ook mag zijn; het aantal mensen die deze grote stap durfde te nemen daalde sinds de economische crisis enorm. Het vertrouwen in de markt verdween, maar gelukkig zien we dat het vertrouwen langzaam maar zeker weer terugkeert. Wij vertellen u waar dit stijgende vertrouwen vandaan komt.

Huizenmarkt krabbelt weer op

De afgelopen jaren nam het aantal verkochte huizen en de daarbij behorende verhuizingen flink af, maar sinds vorig jaar krabbelt de huizenmarkt langzaam weer op en ook in 2015 doet de huizenmarkt het erg goed. Uit cijfers van het CBS is bijvoorbeeld gebleken dat de huizenverkoop, in vergelijking met vorig jaar, al met zes procent gestegen is. Daarnaast is het percentage Nederlanders dat zelf verhuist ook gestegen. Wanneer we het eerste kwartaal van vorig jaar vergelijken met het eerste kwartaal van dit jaar is er een stijging van 4% te zien. Kortgezegd: het blijkt dat er sinds 2014 weer een positieve ontwikkeling rondom de huizenmarkt te bespeuren valt.

Redenen om te verhuizen

De lichte economische groei die we de afgelopen jaren bespeuren heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen van de consument, in de ontwikkeling van ons land, toenam. Dit toenemende vertrouwen zorgde tevens voor een positieve ontwikkeling in de huizenmarkt. Naast deze lichte economische groei en het toenemende vertrouwen is het ook opvallend dat de rente op hypotheken een stuk lager ligt. Deze factoren maken het onder andere gemakkelijker om de stap tot een verhuizing weer te nemen. Ook is het gebleken dat het aantal alleenstaanden ineens toeneemt, waardoor zij genoodzaakt zijn om te verhuizen naar een ander huis, wat een stijging van de eenpersoonshuishoudens teweeg brengt.

In welke delen van Nederland verhuist men?

De prijzen van huurhuizen zijn in bepaalde delen van Nederland flink gestegen, waardoor het niet opmerkelijk is dat men nu eerder kiest voor een koophuis. Het is gebleken dat de meeste mensen in grote steden zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam Utrecht en Haarlem mede hierdoor willen of gaan verhuizen. De groei van de huizenmarkt is daarom vooral zichtbaar in de randstad.

Durft u ook het risico weer aan en staat een verhuizing binnenkort op de planning? Vergeet dan niet dat een verhuizing veel tijd en energie vergt. Het is daarom niet gek als u een verhuisbedrijf inhuurt om de verhuizing in goede banen te leiden. Wij doen dit graag voor u!

U kunt hier meer informatie over inwinnen op onze website en/of vrijblijvend een offerte aanvragen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page