top of page
Zoeken
  • Jan de Wit

Hoe deelt u een opslagruimte effectief in?

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023


Hoe deelt u een opslagruimte effectief in?

Er zijn verschillende redenen waarom men een opslagruimte huurt: een verbouwing, een verhuizing of een (tijdelijk) overschot aan spullen. De opgeslagen spullen staan dan niet meer in de weg en worden daarnaast ook nog eens goed beveiligd. De grootte van de te huren box is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die u wilt opslaan. Hoe richt u zo’n opslagruimte nou eigenlijk het meest effectief in? Dat gaan wij u vertellen.

Ruimte

Zorg ervoor dat u niet de hele opslagruimte vol bouwt maar dat er altijd een pad is waardoor u zich door de ruimte kunt bewegen. Plaats alle spullen dus langs de zijkanten en probeer er daarbij ook voor te zorgen dat er minimaal één persoon tussen de dozen in kan staan. Wanneer u hier geen rekening mee houdt is de kans groot dat u de hele ruimte leeg moet halen wanneer u één van de achterste dozen nodig heeft. Zonde van de tijd! Heeft u veel kleine spullen en toevallig een oude koelkast in de opslag staan? Plaats de kleine spullen in de koelkast en ook zo bespaart u ruimte.

Hoogte

Maak optimaal gebruik van de ruimte door ervoor te zorgen dat u uw spullen zo neerzet dat zij niet te veel ruimte innemen. Daarnaast is het aan te raden om de hoogte in te werken. Stapel dus zoveel mogelijk dozen op maar let daarbij wel goed op. Het is van belang dat de opgestapelde dozen stabiel staan zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast wilt u natuurlijk niet dat uw spullen beschadigen. Zorg er daarom voor dat de zwaarste dozen onderop staan en de lichtste bovenop. Ook de spullen met aparte vormen kunnen het beste ergens bovenaan geplaatst worden omdat deze anders te veel ruimte in beslag nemen.

Volgorde

De spullen die u naar verwachting het eerst weer nodig heeft kunt u het beste voorin de ruimte plaatsen, zodat u niet eerst de hele ruimte door hoeft om deze te pakken. Plaats de meest gebruikte spullen dus vooraan. Het is aan te raden om al te bedenken wat u waar gaat neerzetten voordat u begint met het indelen van de opslagruimte. Na verloop van tijd zult u naar alle waarschijnlijkheid niet precies meer weten wat in welke doos zit. Een handige tip: plak een foto van de inhoud op de doos zodat u niet elke doos hoeft te openen om te zien wat er in zit.

Bent u op zoek naar een goedkope opslagruimte in Amsterdam?

Bekijk onze opslagruimtes voor meer informatie.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuizing makkelijker maken voor kind

Een verhuizing is één van de gebeurtenissen die de meeste stress teweegbrengt. Ook voor uw kinderen is zo’n verhuizing niet niks. Ze moeten onder andere afscheid nemen van hun oude, vertrouwde omgevin

Verhuistips

Handige verhuistips voor uw verhuizing, inclusief tips voor benodigde vergunningen in Amsterdam

Comments


bottom of page