top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverrkonings

Waarom jij in Amsterdam wil wonen

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023


Wat is de meest aantrekkelijke gemeente om te wonen? Een lastige vraag om te beantwoorden want dit is afhankelijk van enorm veel verschillende factoren. NRC Q trachtte op deze vraag toch antwoord te geven door 23 open-databestanden te koppelen. Alle gemeenten met meer dan 25.000 inwoners werden meegenomen in de berekening, dit zijn er 215 in totaal. Factoren als huizenaanbod- en prijzen, luchtvervuiling en criminaliteit spelen allemaal een rol. Welke gemeente kwam als beste naar voren, en welke als slechtste? Misschien wordt het tijd om te verhuizen.

Verhuisbedrijf Amsterdam PM de Wit & Zn

Top 3 Overall kwamen de drie grootste steden van Nederland als beste naar voren. Amsterdam op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Den Haag en Rotterdam op de derde plek. Maar niet alleen grote steden scoorden goed, ook Bussum, Hilversum en Diemen deden het goed. De gemeenten waar je volgens NRC Q beter niet kan gaan wonen zijn Emmen, Dronten, Hardenberg en Raalte.

Aanbod koopwoningen Op de site van NRC Q waar het onderzoek is gepresenteerd kan je per onderwerp bekijken welke gemeenten goed of juist niet goed scoren. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar in welke gemeente de meeste koopwoningen worden aangeboden? Rotterdam voert deze lijst aan, gevolgd door Amsterdam en Den Haag. Dinkelland scoort hier het slechtst op.

Qrafisch

Gemiddelde vraagprijs koopwoningen Benieuwd naar hoeveel je gemiddeld kwijt bent voor een koopwoning in een bepaalde gemeente? Ook hierop werden de gemeenten beoordeeld. Wassenaar is de gemeente waar een koopwoning gemiddeld het duurst is. Voor een goedkope koopwoning kan je het beste verhuizen naar Kerkrade.

Grafisch

Zoals gezegd zijn er nog veel meer thema’s waarop je kan selecteren. Neem dus een kijkje op de website en selecteer op de thema’s die voor jou belangrijk zijn. Kan je na het lezen niet wachten om naar Amsterdam te verhuizen? Verhuisbedrijf Fa. P.M. de Wit & Zonen regelen jouw volledige verhuizing!

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via 020 68 67 440.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuizing makkelijker maken voor kind

Een verhuizing is één van de gebeurtenissen die de meeste stress teweegbrengt. Ook voor uw kinderen is zo’n verhuizing niet niks. Ze moeten onder andere afscheid nemen van hun oude, vertrouwde omgevin

Verhuistips

Handige verhuistips voor uw verhuizing, inclusief tips voor benodigde vergunningen in Amsterdam

bottom of page