top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverrkonings

Verhuizen naar Amsterdam Zuidoost

Bijgewerkt op: 8 nov. 2021


Amsterdam is een grote stad en F.A. de Wit en Zonen heeft er regelmatig verhuizingen georganiseerd. Jaarlijks verhuizen er veel mensen naar de hoofdstad met allemaal verschillende redenen.

Amsterdam heeft zeven individuele stadsdelen die één voor één behandeld worden in verschillende blogposts. In elke blogpost komt wat algemene informatie naar voren over het stadsdeel. Daarnaast staan er ook een aantal tips voor bewoners, zoals parken, winkelcentra en parkeergelegenheden.

Algemene informatie

Amsterdam Zuidoost is ingesteld in 1987 en heeft rond de 85.000 inwoners. Het opmerkelijke aan Zuidoost is dat het niet aan de rest van de gemeente Amsterdam grenst. Tot mei dit jaar werd het nog gezien als een aparte woonplaats. Er waren in de jaren zestig plannen dat Amsterdam Zuidoost bij de gemeente Ouder-Amstel gevoegd zou worden maar dat ging om verschillende redenen niet door. Het resulteerde uiteindelijk dat Amsterdam er een nieuw stadsdeel bijkreeg. Sinds 1 mei is de plaatsnaam Amsterdam Zuidoost niet langer in gebruik. Deze is vervangen door de plaatsnaam “Amsterdam”.

Recreatie Zuidoost biedt mogelijkheden tot ontspanning en plezier. Het stadsdeel telt zes parken en ook is er een jaarlijks zomerfestival met de naam Kwakoe. De parken (Bijlmerpark, Bijlmerweide, Gaasperpark, De Hoge Dijk, Gaasperzoomen Broekzijdse polder) zijn verspreid over het stadsdeel.

Openbaar vervoer

In het stadsdeel zijn er twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Holendrecht. Op loopafstand van bepaalde delen van het stadsdeel zijn ook de stations Duivendrecht en Diemen Zuid te vinden. Ook is het mogelijk om met de metro te reizen met metrolijn 50, 53 en 54.

Wilt u met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam? Vanaf Bijlmer ArenA kun je zowel op de trein als de metro stappen. Je bent dan in beide gevallen met 17 minuten in hartje Amsterdam!

Parkeren

Parkeren in Amsterdam staat bekend als moeilijk en duur. In Amsterdam Zuidoost zijn er twee locaties voor betaald parkeren. Grenzend aan de Gooiseweg is er betaald parkeren (€1,40 per uur) op maandag t/m zaterdag van 9:00uur tot 21:00uur. Op zondag is het betaald parkeren van 12:00uur tot 21:00uur. Verder zijn er zeven parkeergarages, deze zijn te vinden in de buurt van:

- Amsterdamse Poort

 • - HES, ROC

 • - ArenA

 • - Pathé ArenA

 • - Villa ArenA

 • - Mikado

 • - Plaza ArenA

Winkelcentra

In Zuidoost zijn de volgende zeven winkelcentra:

 • - Amsterdamse Poort

 • - Venserpolder

 • - Ganzenpoort

 • - De Kameleon

 • - ’t Gein

 • - Reigersbos

Deze zijn allemaal goed te bereiken via het openbaar vervoer en beschikken over verschillende supermarkten. Ook is in veel van deze winkelcentra het parkeren gratis.

Amsterdam Zuidoost is een erg prettig stadsdeel om in te wonen.

Gaat u van of naar Amsterdam Zuidoost verhuizen en heeft u hulp nodig? Wij zijn u graag tot dienst!


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuizing makkelijker maken voor kind

Een verhuizing is één van de gebeurtenissen die de meeste stress teweegbrengt. Ook voor uw kinderen is zo’n verhuizing niet niks. Ze moeten onder andere afscheid nemen van hun oude, vertrouwde omgevin

Verhuistips

Handige verhuistips voor uw verhuizing, inclusief tips voor benodigde vergunningen in Amsterdam

bottom of page