top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverrkonings

Verhuis checklist deel 3: Wat moet u weten van uw nieuwe huis?

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023


In de vorige twee blogs zijn we begonnen met een checklist voor uw verhuizing. Dit is de laatste blog in de serie. Als het goed is weet u nu waar u op moet letten bij het organiseren van een verhuizing en wie u moet laten weten dat u gaat verhuizen, is het erg belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Daarom focussen we in deze blog vooral op fase 3: wat moet u weten van uw nieuwe huis.

Fase 3: Wat moet u weten van uw nieuwe huis?

Als u het contract voor uw nieuwe woning gaat tekenen is het belangrijk dat u met een aantal zaken rekening houdt. Het kan belangrijk voor u zijn dat het houden van huisdieren is toegestaan, of dat er een aansluiting is op het gasnet. Vraag dit aan de huiseigenaar, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Meten is weten

Voordat u gaat verhuizen is het belangrijk dat u een aantal dingen weet van uw nieuwe huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afmetingen van uw kamers en uw ramen. Op deze manier kunt u inschatten hoeveel ruimte u heeft voor uw koelkast, gasfornuis en andere objecten.

Apparatuur

Ook is het belangrijk om te weten waar de nodige aansluitingen (elektriciteit, TV, radio) zitten, zodat u bij het inrichten van uw huis rekening kunt houden met het plaatsen van uw apparatuur.

Huishoudelijk

Als laatste zijn er een aantal zaken die puur huishoudelijk zijn. Zo is het handig als u weet wanneer de gemeentereiniging komt en wanneer de schoorsteen voor het laatst geveegd is.

Kortom:

  • Is er aansluiting op het gasnet of niet?

  • Is het houden van huisdieren in uw nieuwe woning toegestaan?

  • Afmetingen van alle kamers en ruimten

  • Beschikbare ruimte voor objecten als het gasfornuis of koelkast

  • Plaats stopcontacten, TV en Radio aansluitingen

  • Wanneer komt de gemeentereiniging langs?

  • Wanneer is de schoorsteen voor het laatst geveegd?

Klaar voor uw verhuizing!

Na het lezen van deze blog weet u precies wat u moet weten van uw nieuwe huis voordat u hiernaar verhuist. Met deze blog is er een eind gekomen aan onze verhuisadviezen. Lees gerust ons eerste blog terug, waarin we beschreven wat u niet moet vergeten als u gaat verhuizen. In ons tweede blog onderzochten wij welke personen u niet moet vergeten te melden dat u gaat verhuizen.

Naar ons idee rest u op dit moment nog meer één ding. Als u gaat verhuizen, neem dan met ons contact op en wij regelen uw gehele verhuizing!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuizing makkelijker maken voor kind

Een verhuizing is één van de gebeurtenissen die de meeste stress teweegbrengt. Ook voor uw kinderen is zo’n verhuizing niet niks. Ze moeten onder andere afscheid nemen van hun oude, vertrouwde omgevin

Verhuistips

Handige verhuistips voor uw verhuizing, inclusief tips voor benodigde vergunningen in Amsterdam

bottom of page