top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverrkonings

Verhuis checklist deel 2: Wie moet weten dat u verhuist?

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023


In ons eerste blog over de checklist bij het verhuizen beschreven we wat u niet moet vergeten bij het verhuizen. U weet inmiddels wat u niet moet vergeten bij het organiseren van een verhuizing. In deze blog zullen we vooral focussen op het ‘wie’ gedeelte. Het is namelijk belangrijk dat de juiste mensen en instellingen weten dat u gaat verhuizen. Kortom, we gaan fase 2 in: wie moet weten dat u verhuist?

Fase 2: Wie moet weten dat u verhuist?

Natuurlijk is het belangrijk dat uw naasten weten dat u gaat verhuizen. Zorg er dus voor dat uw familieleden, vrienden en kennissen en uw buren op de hoogte zijn. Hiernaast is het ook belangrijk dat gemeente-gebonden instanties weten dat u verhuist. Dit geldt bijvoorbeeld voor uw huisarts, tandarts, de school waar uw kinderen heen gaan en eventueel uw kerk. Uiteraard is het ook zeer belangrijk dat u uw werkgever inlicht over uw verhuizing.

Uw Post

Het zou ook vervelend zijn als uw post niet meer aankomt. Zorg er daarom voor dat post als uw tijdschriften, weekbladen, dagbladen maar ook uw bank, verzekeringen, de Belastingdienst en andere post-sturende instanties van uw verhuizing op de hoogte zijn. Het zou immers erg vervelend zijn als u hierdoor in de problemen komt.

Kortom:

- Familieleden, vrienden en buren

- Werkgever

- Gemeente gebonden instanties (huisarts, tandarts etc.)

- School en opleidingen

- Ziektekostenverzekering

- Bank

- Verzekeringsmaatschappijen

- Verenigingen

- Dagbladen, weekbladen, tijdschriften

- Belastingdienst

Na het lezen van deze blog weet u als het goed is wie u moet contacteren als u gaat verhuizen. Hier komt vaak meer bij kijken dan u denkt. In onze vorige blog behandelden we wat u niet moest vergeten bij het verhuizen. Klik hierals u deze blog wilt lezen.

Volgende blog

In het volgende blog zullen we iets meer ingaan op wat u moet weten van uw nieuwe huis. Natuurlijk weet u hoe het er uit ziet, maar als u het wilt inrichten of aanpassingen wilt doen aan uw huis, is het handig als u weet wat de mogelijkheden zijn. Houd de site dus in de gaten!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuizing makkelijker maken voor kind

Een verhuizing is één van de gebeurtenissen die de meeste stress teweegbrengt. Ook voor uw kinderen is zo’n verhuizing niet niks. Ze moeten onder andere afscheid nemen van hun oude, vertrouwde omgevin

Verhuistips

Handige verhuistips voor uw verhuizing, inclusief tips voor benodigde vergunningen in Amsterdam

bottom of page