top of page

Verhuis checklist deel 1: Wat moet u niet vergeten?


U heeft net een nieuw huis gekocht of gehuurd en u bent van plan om binnenkort te gaan verhuizen. Natuurlijk bent u enthousiast over de nieuwe locatie waar u heen gaat, maar u weet ook dat een verhuizing veel voeten in de aarde kan hebben. Daarom hebben we voor u een aantal essentiële tips op een rij gezet die u niet moet vergeten als u gaat verhuizen.

Wij hebben onze tips verdeeld over 3 fases:

Fase 1: Wat moet u niet vergeten? Fase 2: Wie moet weten dat u verhuist? Fase 3: Wat moet u vooraf weten voordat u uw nieuwe huis betrekt?

Aan het eind van elke fase vindt u een korte checklist van alle punten die besproken zijn.

Fase 1: Wat moet u niet vergeten?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk of zelf essentieel zijn bij verhuizen, zoals het opzeggen van uw huur of het verkopen van uw huis. Daarna is het belangrijk dat u uw gas, water en licht afsluit en deze nieuw aanvraagt bij uw nieuwe woning. Noteer hiervan de meterstanden. Let ook op dat u de financiële afhandeling van uw huis goed regelt.

Begin van het verhuisproces

Als u dit heeft gedaan dan kan het verhuisproces beginnen. Het eerste wat u doet is contact met een verhuisbedrijf, zoals wij, opnemen en de verhuizing te plannen. Als dat gepland is kunt u rustig beginnen met het uitzoeken van uw inboedel en beslissen wat u mee wilt nemen en wat niet. Let ook op dat u voldoende verhuisdozen en dekens heeft om spullen te beschermen bij de verhuizing.

Inpakken

Het is uiterst belangrijk dat u op tijd begint met het inpakken van uw spullen en het uit elkaar halen van meubels. Het is erg vervelend voor verhuizers als zij op u moeten wachten terwijl u inpakt.

Belangrijke papieren

Het komt vaak voor dat u na de verhuizing spullen (tijdelijk) kwijt bent omdat u niet meer weet waar u deze heeft ingepakt. Schrijf daarom op de verhuisdozen wat waar in zit. Zorg er ook voor dat u belangrijke papieren apart houd, zodat u altijd weet waar deze zich bevinden.

Kortom:

  • Huur opzeggen/woning verkopen

  • Financiën en verzekeringen regelen

  • Gas, water en licht regelen/afsluiten

  • Meterstanden opnemen

  • Offerte verhuisbedrijf aanvragen

  • Verhuizing plannen

  • Verhuisdozen en -dekens regelen

  • Tijdig spullen inpakken en meubels uit elkaar halen

  • Belangrijke papieren apart houden

Volgende blog

Als u deze punten hebt doorgelopen heeft u een goede start om te gaan verhuizen. In de eerstvolgende blog zullen we bespreken wie u moet laten weten dat u gaat verhuizen. Vaak worden belangrijke mensen vergeten waardoor er vervelende situaties ontstaan. Houd onze site dus goed in de gaten.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page